Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okunnigt av nämndens ledning

Det är mycket olyckligt att se hur individ- och familjeomsorgen under de senaste åren försämrar sitt arbete ut till kommunens invånare.

Allt tycks nu handla om en byråkrati som blir så krånglig att tjänstemännen inte kan vara tillgängliga för kommunens invånare mer än fyra timmar i veckan. Kulmen tycks nu ha nåtts då kommunens ungdomar som har det allra sämst ska betala ett pris genom att ledningen har beslutat att Tryggve ska in i förvaltningshuset.

Var är diskussionerna om barnens bästa, FN:s barnkonvention och barnfattigdom? Har vi i Ljusdals kommun missat detta eller är det bara tomma ord? Jag är bara en i mängden som ifrågasätter detta sorgliga beslut. Jag hoppas att andra förtroendevalda kan se en möjlighet att diskutera detta vidare. Detta då omsorgsnämndens ordförande tydligen helt har missat sitt uppdrag.

Funderar över hur man som socialdemokrat och vänsterpartist kan ta ett aktuellt beslut utan dialog med exempelvis oss familjer med barn och ungdomar som kan behöva stöd i vår vardag. Jag hoppas att dialog har förts med de aktörer ni hänvisar till då det gäller kommunens arbete med ungdomar. Jag är inte så säker på att kuratorer och övriga är beredda på detta stora ansvar.

Jag skäms över att vara en kommuninvånare som betalar skatt till dessa tokerier.

Ledsen och orolig kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel