Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oktoberjakten är igång – vi sände live direkt från älgpassen

Vi upprepade fjolårets jaktsuccé. På måndagsmorgonen sände vi live på helahälsingland.se från skogen när älgjakten drog igång.

Sändningen är ett samarbete mellan flera redaktioner inom Mittmedia. Mittmedia har sänt från älgjakten två gånger tidigare.

Här kan ni se reprisen från livesändningen

Se också: Männen som talar med älgar

– Efter att vi har sett det stora intresse under de senaste två åren vi sänt live från älgjakten, så ville vi göra det i år igen. Vi vill fortsätta ge tittaren, jägare eller ej, en naturupplevelse. Jakten är mer än att skjuta. Hittills har vi aldrig varit live vid ett skottögonblick, men trots det är intresset stort att följa sändningarna, säger Kristoffer Pettersson som är tv-ansvarig på helahälsingland.se.

Se också: Älgjakten fick en smått oväntad vändning – hör historien här.

I år kunde tittarna följa jakten från tre olika jaktlag i Hälsingland och Gästrikland.

I Hälsingland fanns ett team på plats i Fagerfall i Bjuråker och ett team i Segersta i Bollnäs kommun. I Gästrikland kunde man följa ett jaktlag i Nyhyttan i närheten av Torsåker.

– Hittills har vi aldrig varit varit live vid ett skottögonblick, men trots det är intresset stort för sändningarna. Man får en chans att lyssna till intressanta, informationsrika och ibland komiska samtal från älgpassen, säger Kristoffer Pettersson.

Se också: Här tittar 14-taggaren fram bland träden.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!