Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oksanen: Se till att mena allvar då

 
Nedläggningen av Kronofogden i Hudiksvall
Visa alla artiklar

När riksdagsledamoten Ulla Andersson (V) reste frågan om Kronofogdens kontor i Hudiksvall, Arvika och Mora i Riksdagen var det en påfallande undvikande finansminister Magdalena Andersson (S) som svarade att det var Kronofogdens rätt att fatta beslut utifrån direktiv som regering och riksdag gett och sedan plattityden: ”Regeringen menar allvar med att hela Sverige ska hålla ihop.”

Om Andersson menade allvar så skulle Kronofogdens beslut rivas upp i ett regleringsbrev. Det handlar om att ta ansvar för hela Konungariket och inte bara det egna lilla stuprören. Om Kronofogden är regeringens ”lilla” förtroendekris när det när statlig närvaro så är Arbetsförmedlingens fulcentralisering när över hälften av kontoren ska läggas ned den stora.

Frågan om statlig närvaro skär över partilinjerna. På Twitter diskuterade Lars Beckman (M) och Ulla Andersson (V) nästa steg i kampen. Och för att använda Anderssons ord till finansminister Andersson:

”Lev upp till de vackra orden om att hela landet ska leva.”