Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart vilka som vill köpa apotek

Den 1 juli upphör Apotekets monopol och intresset för att driva privata apotek är stort. Men det dröjer många månader än innan kunderna får veta vilka som tar över apoteken i Hälsingland.

Annons

De flesta apoteken i Hälsingland kommer att byta ägare, och på tisdagen gick anbudstiden ut för eventuella köpare. Men kunderna kommer inte att få veta vilka som lämnat in anbud.

– Nej, den listan är inte offentlig, säger Anna-Lena Boucht, pressansvarig på Apoteket Omstrukturering AB.

Affärerna beräknas inte bli klara förrän i oktober–november.

Kooperativet Farmaceutföretagarna är en intressent som meddelat att man vill köpa någon av de stora portföljerna med antingen 171 eller 199 apotek. Det är i dessa båda som de tolv Hälsinge-apoteken som ska säljas ingår.

Svenska KF går ihop med finska KD-Oriola kring ett anbud. Och en annan kedja som vill köpa apotek är Åhléns:

– Vi hoppas på att öppna våra fem första apotek i oktober. Läkemedelsverket har sagt att handläggningen av vår ansökan tar omkring två månader, men det är rimligt anser jag, säger Joakim Forsell, vice vd för Åhléns till TT.