Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart vilka som vill köpa apotek

Den 1 juli upphör Apotekets monopol och intresset för att driva privata apotek är stort. Men det dröjer många månader än innan kunderna får veta vilka som tar över apoteken i Hälsingland.

De flesta apoteken i Hälsingland kommer att byta ägare, och på tisdagen gick anbudstiden ut för eventuella köpare. Men kunderna kommer inte att få veta vilka som lämnat in anbud.

– Nej, den listan är inte offentlig, säger Anna-Lena Boucht, pressansvarig på Apoteket Omstrukturering AB.

Affärerna beräknas inte bli klara förrän i oktober–november.

Kooperativet Farmaceutföretagarna är en intressent som meddelat att man vill köpa någon av de stora portföljerna med antingen 171 eller 199 apotek. Det är i dessa båda som de tolv Hälsinge-apoteken som ska säljas ingår.

Svenska KF går ihop med finska KD-Oriola kring ett anbud. Och en annan kedja som vill köpa apotek är Åhléns:

– Vi hoppas på att öppna våra fem första apotek i oktober. Läkemedelsverket har sagt att handläggningen av vår ansökan tar omkring två månader, men det är rimligt anser jag, säger Joakim Forsell, vice vd för Åhléns till TT.