Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart med tillsyn av elevhemmet

Inte klart hur det går med tjänsten som elevhemschef när nästa läsår börjar.

– Som jag ser det finns inte den här tjänsten då, säger Gunilla Nordin, elevhemschef på dagtid under vardagar.

Stig Martinsson, rektor på Slottegymnasiet och med tillsynen på elevhemmet som sitt ansvar, säger att det är för tidigt att dra slutsatser om bemanningen från och med augusti.

– Vi ska se vad som finns kvar när Ljusdalshem gjort sitt, säger Stig Martinsson.

Enligt Richard Brännström, vd för kommunala bostadsbolaget Ljusdalhem, blir det ingen förändring.

– Vi gör det vi gjort tidigare, det vill säga skriver avtal, tar in hyra, lämnar ut nycklar och så vidare. Hur skolan sedan väljer att bemanna elevhemmet är upp till den, säger Richard Brännström.

Stig Martinsson säger att jourpersonalen blir kvar, det vill säga de tre som turas om att bo på elevhemmet på vardagsnätterna och ha viss tillsyn på helgerna.

– Vi har en väl fungerande ordning på elevhemmet nu. Skulle någon till exempel vara påstruken tas utandningsprov. Är det positivt blir det en varning. Vid upprepad förseelse åker man ut, säger Stig Martinsson.

Förutom de 78 rummen på elevhemmet vid naturbruksprogrammen på Slottegymnasiet hyr Ljusdalshem ut ett 30-tal lägenheter till elever.

– Det där har aldrig varit några problem tidigare när vi hade många vakanser. Nu är det lite svårare när vi inte har så många tomma lägenheter. Men gymnasieelever är en prioriterad grupp och det här grejar vi, säger Richard Brännström.

När det gäller elevhemschefstjänsten vill Stig Martinsson inte säga så mycket i dagsläget.

– Det där måste bli föremål för sedvanliga fackliga förhandlingar med utgångspunkt i vilket behov som vi har när Ljusdalshem har gjort sitt, säger Stig Martinsson.