Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökar kvaliten om skolor stängs?

För mig går det inte ihop med att lägga ner Mo skola och samtidigt behålla kvaliten i skolan! Det är bara pengar som styr detta beslut.

Annons

"Men vi närmar oss smärtgränsen när det gäller elevantalet & då måste vi ta svåra beslut för att behålla kvalitén i våra skolor. "Så säger Matts Persson (C) angående eventuellt avvecklande av Mo skola 2010/2011.

För mig går det inte ihop med att lägga ner Mo skola och samtidigt behålla kvaliten i skolan! Det är bara pengar som styr detta beslut. Våra folkvalda politiker bryr sig inte det minsta om eller visar hänsyn till kvalité i skolan, som Skolverket starkt påvisar i sin rapport. Tror politikerna att kvaliten följer med barnen till andra skolor? Det är ju helheten som ger den.

Mo skola har nästan obefintlig förstörelse, ingen mobbningsproblematik, överflytten till högre årskurser går nästintill smärtfritt, barnen är trygga, målmedvetna och barnen har mycket bra resultat på nationella proven som är så viktiga. Det är en fantastisk sammanhållning på skolan som märks genom att barnen är trygga vart de än är på skolan och med vem de än är med.

Den fantastiska utemiljön som är så viktig och utnyttjas till fullo i lärandet finns inte på många skolor.

"Mo skola har ett stort renoveringsbehov och med den elevutveckling vi har måste vi minska antalet skolor". Så säger Anna-Carin Keisu (S) som drev igenom att bryta upp S-vallöftet om skolorna tillsammans med Agneta Brendt (S) som för övrigt har stark anknytning till Hög (hoppas att det inte är bypolitik!).

Mo skola kan bedriva verksamhet utan att akut renoveras, skolan har ett nytt kök, nytt tak och nytt värmesystem, framtida renoveringar ja visst. Ett argument till nerläggning är att Mo barnen ändå åker buss till skolan och att de i så fall kan åka åt ett annat håll. Men på Edsta skola kommer barnen att behöva bussas till aktiviteter som gympa och slöjd. Det får barnen betala genom förlängd skoldag. Hur ska de små orka? På sikt påverkar det också miljön.

På Sandvalla är matsalen för liten och behöver byggas ut. Förskoleavdelningen på Sandvalla läggs ner (för att kunna ta emot Mobarnen) och lika på Mo. Var ska de barnen ta vägen, var finns de platserna?

MoFF (Mo skola föräldraförening)

genom Malin Westman

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel