Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okänd bil vid skolor

Under veckan har en okänd bil vistats utanför några av Bollnäs kommuns skolor. Enligt uppgift har bilisten frågat några barn om vägen och eventuellt lockat med godis. Polisen ska nu försöka identifiera chauffören.

Det var i början av veckan som några elever upptäckte att en okänd bil följde efter skolskjutsar och det obekanta fordonet har också synts utanför skolor. Några barn har berättat för sina lärare att de varit kontakt med bilisten.

- Personen i bilen ska ha bett om hjälp, kanske ha frågat efter vägen. Det sägs också att denne har bjudit på någonting, kanske godis, säger Mats Lindkvist, rektor för Nyhamre skola.

Enligt uppgifter till polisen har bilen, en grå Volvo V70, främst synts till vid skolorna i Söräng och Granberg. Polisen ska nu de försöka identifiera chauffören.

- Vi har gjort ett utdrag om bilen och det är en leasingbil för ett företag söderut. Vi har uppmanat polispatrullen att hålla ögonen öppna, säger Leif Hagelin vid Bollnäspolisen.

Leif Hagelin vill få in tips från barn och föräldrar som haft kontakt med bilisten.

- Klart vi ser allvarligt på att det är en okänd bil som snurrar runt skolorna. Men när vi inte vet vilken människa som sitter i bilen vet vi inte heller om det är allvarligt.

Rektor Mats Lindkvist vill vara försiktig med att dra några slutsatser om den okända bilisten men menar samtidigt att de ser allvarligt på det inträffade.

- Vi har för lite konkreta uppgifter att gå på för att kunna dra några slutsatser. Men vi är givetvis extra vaksamma. Det som har hänt är att personen har ett beteende som folk har reagerat tydligt på, säger Mats Lindkvist.

Som åtgärd kommer Mats Lindkvist att berätta om händelsen i veckobrevet som går ut till elevernas föräldrar.

- Det blir en information om vad vi vet. Många föräldrar är oroliga och vi vill berätta. Sen är det polisens sak att utreda vem det är, säger Mats Lindkvist.