Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad omsättning för Mellanskog

Mellanskog ökade omsättningen med 18 procent jämfört med föregående kvartal. Orsaken är ökade volymer.

Under första halvåret uppgick den anskaffade volymen till 3 132 000 kbmfub (kubikmeter fast volym under bark) jämfört med 2 515 000 kbmfub vid motsvarande period i fjol.

Trots den ökade omsättningen minskade rörelseresultatet under första halvåret till 20,1 miljoner kronor. Motsvarande period i fjol var rörelseresultatet 21,7 miljoner kornoro. Årets lägre resultat beror bland annat på ökade personalresurser och lägre marginaler inom biobränslesortimentet.

Likviditeten ökade under det första halvåret med 19 miljoner kronor till 821 miljoner kronor.

Mellanskog har köpt aktier i Setra group för 174 miljoner kronor. Efter köpet har Mellanskog en ägarandel på 48,96 procent i Setra group.

Mellanskogs andel av resultatet för Setra group blev -10,8 miljoner kronor att jämföras med en vinst på 28 miljoner kronor under motsvarande period i fjol. Förlusten redovisas dock endast i koncernens resultat och inte i skogsägareföreningens.

Hur fortsättningen blir för Mellanskog är svårbedömd, då konjunkturen för närvarande är osäker.