Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad handel i Trönö

/
  • Numera brukar det vara trångt på parkeringen till affären i Trönö.
  • – Vi har även fått helt nya kunder och fler Norralabor handlar hos oss nu, säger Olle Sahlin.

Efter höstens nedgång och vinterns strömavbrott kan Olle Sahlin på Trönö Landhandel pusta ut. Butiken har fått fler kunder och läget har förbättrats.

Annons

Trönöborna är nöjda med sin affär. I den senaste kundunderökningen som gjordes i våras ligger Trönö lanthandel i topp, enligt Icas egen statistik.

Så har det varit under de senaste åren. Ändå blev det en tuff höst. Folk handlade mindre och det märktes i kassan. Och strömavbrottet under julhelgen blev en mardröm. Varor förstördes och butiken tvingades hålla stängt.

När så larmet gick att butikens framtid var i fara blev det några krismöten i Trönö, och insikten om hur viktig affären är för bygden ökade.

– Men vi fick faktiskt ersättning för de förstörda varorna från försäkringsbolaget, och vi har sett en märkbar ökning av kunder och att fler storhandlar, säger Olle Sahlin som driver butiken tillsammans med sin dotter Therese Sahlin.

Och nu börjar sommargästerna komma.

– Det betyder mycket för oss.

Nyheten om att Sunnanåker ska bli ett behandlingshem med 10-15 anställda tas emot med stor förväntan. Särskilt efter vårdföretaget Akidas offentliga uttalande om att man vill handla all mat lokalt.

– På sikt kan det innebära att vi även kan få lite inflyttning till Trönö, och det vore väldigt bra, säger Olle Sahlin.

Nu får det rulla på som vanligt.

– Vi skulle behöva en större parkering, men det är svårt att hitta en lösning som Vägverket är nöjd med.

Mer läsning

Annons