Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ohlsson trea i Strängnäs

Det blev, till slut, en tredjeplats för Mattias Ohlsson när rallycross-SM fortsatte i Strängnäs i torsdags kväll inför 5000 åskådare.
– Men det var verkligen en lång väg till pallen, pustade han vid prisutdelningen.

Annons

Årets andra deltävling för klassen Supernationell 2400 avgjordes på Strängnäs Motorstadion ihop med STCC-klasserna Super Car samt Super Lite.

Mattias Ohlsson inledde kvalkörningarna med en femteplats i den första omgången, men därefter började strulet. Han blev inblandad i en startsmäll i omgång två varvid styrväxeln gick sönder. Därmed var det bara att parkera BMW:n vid sidan av banan och vänta på bärgare.

Eftersom samtliga tre kvalomgångar numera räknas hade Bollnäsföraren kniven på strupen i det tredje åket. Här bjöds det en andraplats – och diskvalificering. Detta sedan Mattias Ohlsson ignorerat teknisk flagg.

– Men flaggan var felaktig, därför fortsatte jag köra, förklarar han.

Först angavs öppen förardörr som orsak. Men dörren var säkrad med gummistropp på insidan som extra säkerhet, vilket är tillåtet.

– Då ändrade domarna till att det var ljudet som orsakade den tekniska flaggan (avgassystemet hade gått av efter två varv).

Mattias Ohlsson och pappa Mats var på väg att packa för dagen när diskningsbeslutet ändrades. Efter sju sorger och åtta bedrövelser vankades trots allt semifinal.

Där startade Mattias Ohlsson från det tredje och sista ledet, men körde upp sig till en andraplats efter en kanonstart. I finalen därefter knep han tredje plats efter att ha pressat sig förbi värmlänningen Per Berglund på slutvarvet.

– Den här dagen har verkligen bjudit på blandade karameller. Har nog sällan varit så arg och sedan så glad, sammanfattar Mattias Ohlsson.

– Det såg riktigt mörkt ut, men blev till slut stolpe in. Känns riktigt, riktigt bra, fortsätter han.

Vann finalen gjorde Daniel Gillberg, Arboga, före Niclas Norström, Hammaren.

Mattias Ohlsson tredjeplats innebär att han är tredelad fyra i SM-tabellen på 14 poäng. Toppar densamma gör Per Berglund på 30 pinnar, sex före Daniel Gillberg.

– Nu gäller det att laga all trasig plast inför SM-veckan i Borås, där jag kör backtävlingen den 1 juli. Det mesta är ju trasigt efter all kubbning här i dag och i kväll (läs: torsdag), avslutar Mattias Ohlsson.

Bilden: Mattias Ohlsson bjöd på stor show när rallycross-SM fortsatte i Strängnäs. Blev till slut trea efter en dramatisk dag och har nu en hel del jobb i garaget innan BMW:n är fit for fight inför SM-veckan i Borås.