Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ohlsson rivstartar på Bollnästrav

Ulf Ohlsson dominerade lunchtävlingarna på Bollnästravet på måndagen.

Ulf tog en trippel under dagen och gemensamt för den trion var att de vann inom V5-spelet och i lopp av lite lägre klass.

Ulf ser redan nu ut att vara på väg mot ett nytt championat på Bollnästravet.

Gävles Oscar Englund är en lovande kille som börjat på ett bra sätt. Nu vann han V4-3 med Minikat Rivner efter en väl avvägd körning.

Från tredje ytter följde man med i spåren 700 kvar och över upploppet avgjorde sedan den åttaårige valacken på ett bra sätt.

– Jag ville ge honom ett lopp i ryggar så länge det gick. Nu blev det perfekt för vår del även om vi tappade lite i ingången in i den sista svängen då han bröt en del. Över upploppet gick han sedan starkt och han är bra varje gång, berömde Oscar sin segerhäst.

Carl-Erik Sandström inledde dagen med att vinna med Erik Perssons Wyrman. Valacken var segerlös i fjol men efter att han fått ett fint lopp kunde han nu avgöra relativt enkelt över upploppet.

Den klara favoriten Stumne Jubel hoppade bort massor men gick sedan lysande i skymundan som fyra och visade att toppformen finns där.

Super Happy var klar favorit i V4-2 och den sex Åkerlund körde direkt till spets för att sedan bestämma tempot. Den femårige hingsten var också helt ensam sista biten in mot mål. När man lättade på tömmarna gick hästen undan i mycket snygg stil utan att vara det minsta hotad. Kim Åkerlund kunde finåka den sista biten.

Vingbo Lizzy är ett ämne till en riktigt vass travare med tiden. Med sin ägare Åsa E Eriksson i vagnen tog det femåriga stoet nu sin tredje seger i karriären när hon gick runt fältet under slutvarvet. Trots att det ännu 700 meter från mål såg ut att vara långt fram till täthästarna. Nu var det hela ändå avgjort redan 100 kvar då stoet blåste förbi många trötta konkurrenter.

V5-spelet inleddes med att Ulf Ohlsson vann enkelt med den stora favoriten Savannah i ett minst sagt klent lopp efter att ha kört till ledningen efter ett halvvarv.

Ulf vann också med Euro Access som från ledningen i ett lopp där man hade hand om taktpinnen från det första steget.

Ulfs tredje vinnare var Speedy Goldina som också hon använde sig av enklast möjliga segerrecept – ledning från start till mål.

Lucky Lino fick spets gratis i första sväng när ledarhästarna hoppade i första svängen. Sedan man väl fått spets fick man bestämma i lågt tempo. Sista 500 blev det rejäl körning och då gick Henrik Svenssons häst undan säkert före den i rygg liftande Super Classic.

När Jan Ove Olsen vann det avslutande loppet med favoriten Argelato som kunde försvara sig knappt mot hemmahästen Queen Frontline visade det sig att alla fem V5-vinnare tog hem sina lopp från ledningen.

Argelato var rejält utmanad men hästen kunde hålla nosen först i en mycket tät slutstrid.