Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ohållbart behålla alla skolor

Eftersom jag sitter som ansvarig politiker (ledamot) i barn- och utbildningsnämnden (BUN) så är det mycket att tänka på nu. Många frågor kommer upp av oroliga och kanske även en dag förväntansfulla föräldrar. Vi har ju våra älskade byskolor som vi i allra högsta grad värnar om, kanske i så hög grad så mycket så att vi missar målet.

Annons

Jag gillar närheten, lugnet och tryggheten. Men kan vi veta att det innebär det? Att ha samma lärare under många år kan även vara traumatiskt om inte kemin stämmer. Finns kamrater som passar? Segersta skola verkar fungera bra, men det sorgliga med Segersta skola är att i dag är det 60 barn men inom fem år 43 barn. Det finns nog inte en enda politiker som önskar lägga ner skolor. Men befolkningsminskningen gör att det kan bli ohållbart. Redan har vår kommun högre skolkostnader än grannkommuner och övriga i riket. Den budget som grundskolan med hårt arbete klarar i år, blir om inga förändringar görs ännu svårare att klara eftersom det blir färre barn i hela kommunen och även befolkningen minskar.

Mycket stora förändringar och besparingar ska göras inom gymnasiet och särskolan. När jag började i BUN i år så blev jag chockad över hur illa ställt det hade tillåtits bli på många områden. Politiker och förvaltningar har nog hoppats på att ett under ska ske så att allt löser sig en dag.

Om företagen drevs så så fanns inte några företag...

Vi behöver nu hjälpas åt att göra Bollnäs kommun attraktiv så att det blir inflyttning och utveckling! Hur!?

Marit Norlander Styf (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel