Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oh Yeah charmade alla

/
  • Treårige Oh Yeah charmade sina nya ägare när Stall Hälsingland hade sin kick off i Rixallsvenskan.

Oh Yeah är hästen som ska försvara Hälsinglands färger i Rixallsvenskan 2010.
På lördagen sprang den 3-åriga hingsten ett provlopp – ivrigt påhejad av sina nya delägare.
– Det var kanonkul, och det var mycket folk som jag aldrig sett på travbanan, säger tränare Peter Eriksson.

Annons

Strax efter 11 på lördagen sprang Oh Yeah sitt första provlopp inför sina intresserade ägare. Och omdömena efteråt var muntra. Treåringen efter franske stjärnan Jag de Bellouet travade fint och fick gå först i mål i ett provlopp utan fri fart.

– Allt har varit jättebra hittills. Hästen är stor men har kommit långt i utvecklingen, säger Peter Eriksson.

Efter loppet kom Oh Yeah över till publikplats för att stifta närmare bekantskap med sina ägare. Och sättet han hanterade folkvimlet påminde om ingen mindre än Järvsöfaks. Kallblodsstjärnan stortrivdes bland människor och lät vem som helt klappa honom – men att en treårig varmblodshingst skulle göra det samma...

– Han är helt otrolig, folk kunde klappa honom hur som helst och han fann sig i allt. Jag har märkt att han är lung, men så här trodde jag inte han skulle vara, säger Peter Eriksson.

I samband med kickoffen fick delägarna möjlighet att ställa frågor till Peter Eriksson. Och mest intressant var naturligtvis den här: När ska hästen göra sitt första riktiga lopp?

– Vi har siktat in oss på ett lopp i slutet av mars på Bergsåker. Vi har tränat bra under vintern och börjat finslipa nu. Skulle han inte gå ut där finns det ett lopp i Bollnäs i början av april, säger Peter Eriksson.

Mer läsning

Annons