Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ofredade granne och hotade personal på vuxenutbildning – döms till fyra månaders fängelse

En man i 25-årsåldern greps i december på Utvecklingscentrum i Ljusdal sedan han hotat och ofredat personal. Han döms nu till fyra månaders fängelse.

Annons

Mannen hotade en kvinna på Utvecklingscentrum med sexuella anspelningar och ofredade en annan genom att ställa sig mycket nära och skrika honom i ansiktet.

Vid ett annat tillfälle har han hotat och slagit en man i Ljusdal. För de gärningarna döms han för olaga hot och ringa misshandel.

Mannen döms även för ofredande sedan han knuffat en granne. Han stöd dessutom åtalad för att förföljt samma granne och bankat på hennes dörr, samt för att ha stirrat in i en annan grannes fönster. Åklagaren menade att mannen gjort sig skyldig till ofredande med de gärningarna.

Läs mer: Förföljde kvinnor och hotade bränna ner myndigheter – Ljusdalsbo misstänkt för tretton brott

Tingsrätten anser att handlingarna varit olämpliga men inte tillräckligt allvarliga för att räknas som ofredande. Han frias även för misstankarna om att ha hotat en busschaufför samt för att ha hotat personal på Arbetsförmedlingen.

Totalt döms mannen nu för åtta brott.

Mannen berättade för Frivården att han är fylld av aggressioner mot människor som lurat honom på pengar, men att han annars inte lider av fysisk eller psykisk ohälsa. Rätten anser inte att mannen är lämplig för samhällstjänst, och anmärker på att hans beteende under huvudförhandlingen har varit "något udda".

Han döms därför till fyra månaders fängelse. Eftersom det finns risk att han fortsätter att begå brott ska mannen fortsatt sitta i häkte tills dess att domen vunnit laga kraft.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här