Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oening rätt friade från misshandel

En kvinnas 40-årsfest slutade med att hon fick ett rejält blåöga. Hon hävdade att det var hennes sambo som gav henne en rak höger. Men mannen nekade och en oening tingsrätt friade honom från brott.

Annons

Ett år efter händelsen i parets bostad i Edsbyn togs den upp i Hudiksvalls tingsrätt. Inför rätten berättade kvinnan att paret hade firat hennes 40-årsdag, men efter att gästerna hade gått hade de blivit osams. Mannen hade gått uppför trappan i bostaden och kvinnan följt efter. Mannen hade då vänt sig om och slagit henne med knuten näve ovanför hennes vänstra öga. Kvinnan hade fallit bakåt av slaget och landat nedanför trappan.

När det var mannens tur att berätta sa han att kvinnan hade vevat med armarna och att han därför hade hållit i hennes handleder. När han sedan släppte taget föll kvinnan bakåt utför trappan.

Hudiksvalls tingsrätt konstaterar i domen som kom på torsdagen att det inte är ställt utom allt rimligt tvivel att mannen slagit kvinnan. Mannen friades därför.

Men en lagman och en nämndeman var skiljaktiga. De konstaterar att kvinnans berättelse har starkt stöd av ett vittne som kvinnan kontaktade direkt efter händelsen och av undersökningen av hennes skador. De ansåg därför att mannen skulle dömas till samhällstjänst.