Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oenigt om ungdomsgruppens flytt

Det jäser i leden sedan omsorgsnämnden på torsdagen beslutade att ungdomsgruppen, tidigare Tryggve, ska flyttas från egna lokaler ovanpå Nordea till Förvaltningshuset i Ljusdal.

Ingen på ungdomsgruppen vill ställa upp för en kommentar men i ett skriftligt meddelande till tidningen upplever personalen att det är en sista spik i kistan för det tidigare erkänt goda arbetet med kommunens ungdomar.

Personalen framhåller att det uppsökande arbetet som socialtjänstlagen tar upp har försvunnit och att kommunens invånare inte fått veta detta.

– Beslutet att flytta ungdomsgruppens arbete till förvaltningshuset gör det mycket svårt att jobba för de antagna målen, anser ungdomsgruppen som har stöd av facken SSR och Visionen.

Torsdagens budgetdebatt i omsorgsnämnden handlade mycket om flytten av ungdomsgruppen trots att den besparingen bara påverkar en bråkdel av budgeten.

– Det saknas jobb på fältet, sa Tommy Olsson och fick understöd av Marie-Louise Hellström (M) som sa att kontakten med ungdomarna blir bättre på en annan plats i en annan lokal än i Förvaltningshuset.

– Det är en missuppfattning, kontrade nämndens ordförande Markus Evensson (S) och gav samma exempel som ungdomsgruppens chef Thomas Renshammar om stöd i ungdomarnas vardag och dessutom poängterade att mycket av det som efterfrågas går att lösa i det Skos-samarbete som man har med utbildningsnämnden.