Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oenigt om ungdomsgruppens flytt

Det jäser i leden sedan omsorgsnämnden på torsdagen beslutade att ungdomsgruppen, tidigare Tryggve, ska flyttas från egna lokaler ovanpå Nordea till Förvaltningshuset i Ljusdal.

Annons

Ingen på ungdomsgruppen vill ställa upp för en kommentar men i ett skriftligt meddelande till tidningen upplever personalen att det är en sista spik i kistan för det tidigare erkänt goda arbetet med kommunens ungdomar.

Personalen framhåller att det uppsökande arbetet som socialtjänstlagen tar upp har försvunnit och att kommunens invånare inte fått veta detta.

– Beslutet att flytta ungdomsgruppens arbete till förvaltningshuset gör det mycket svårt att jobba för de antagna målen, anser ungdomsgruppen som har stöd av facken SSR och Visionen.

Torsdagens budgetdebatt i omsorgsnämnden handlade mycket om flytten av ungdomsgruppen trots att den besparingen bara påverkar en bråkdel av budgeten.

– Det saknas jobb på fältet, sa Tommy Olsson och fick understöd av Marie-Louise Hellström (M) som sa att kontakten med ungdomarna blir bättre på en annan plats i en annan lokal än i Förvaltningshuset.

– Det är en missuppfattning, kontrade nämndens ordförande Markus Evensson (S) och gav samma exempel som ungdomsgruppens chef Thomas Renshammar om stöd i ungdomarnas vardag och dessutom poängterade att mycket av det som efterfrågas går att lösa i det Skos-samarbete som man har med utbildningsnämnden.