Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Och så snurrar vi runt" – full fart på barngympan i Borgarparken

Flera hundra barn samlades på onsdagen i Borgarparken i Hudiksvall för att gympa tillsammans. – Jättekul, tyckte Valter Stark, 3 år.

Barnen står i en stor cirkel runt gympaledaren Lisa Skjuttorp som visar övningarna.

– Och så svänger vi med armarna, och så snurrar vi runt.

Full fart med barngympa i Borgarparken.

Det är Friskis och Svettis som kör konceptet "Mini-röris", ett motionspass anpassat för barn. Alla förskolor i kommunen har fått en inbjudan att komma till Borgarparken denna förmiddag, och totalt var över 400 barn på plats. Först de lite äldre, sedan de yngre. Ett av dem är Valter Stark, 3 år.

– Det var jätteroligt, säger han och tillägger att han tyckte bäst om att dansa.

Läs mer: Rörelse i regn

Hans mamma Sandra Stark hade tagit sig tid för att vara med under de 30 minuterna som förskolebarnen gympade i Borgarparken.

– Det är ett bra initiativ för att få i gång det här med rörelse i tidig ålder, och barnen tycker det är jätteroligt, säger hon.

Även Ninni Ekström, som är verksamhetschef för Friskis och Svettis i Hudiksvall, påpekar vikten av att barn rör på sig.

– Det är viktigt för den motoriska utvecklingen och för all inlärning.

Friskis och Svettis har utbildat ett antal pedagoger som kör konceptet ute i verksamheten, så att rörelse blir en naturlig del av vardagen. Och viktigast av allt: Barnen har roligt. När passet är slut ställs frågan "Har ni haft kul?" och svaret kommer snabbt:

– Jaaa!