Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Och hur var det här då?

Det är med en viss förvåning jag läser i Ljusdals-Posten (8/2) att politiken känner sig oinformerad om tingens tillstånd i omsorgsförvaltningen.

I just den frågan har jag ingen åsikt som facklig företrädare, men artikeln väcker ändå en del frågetecken kring det arbetsgivareansvar som politiken till syvende och sist har.

I november 2012 mottog Ljusdals kommun en rådgivningsrapport gjord av Monica Axelsson från PwC rörande utbildningsförvaltningens organisation. I den rapporten står att läsa att antalet medarbetare per enhetschef ligger mellan 37 och 47 stycken. Vidare står att läsa om en tämligen otillfredsställande arbetssituation med en hög stressnivå, vilket också de berörda cheferna märker av.

Den 2 april 2013 förhandlar arbetsgivaren med berörda fack om en ny organisation på utbildningsförvaltningen. Lärarnas riksförbund förklarar sig oenigt och lämnar ett eget förslag med en finansieringsmodell. Lärarförbundet anser att det är för mycket personal under respektive rektor. Skolledarna är oeniga med arbetsgivarens förslag.

Den 17 april 2013 beslutar utbildningsnämnden att rektorsområdesindelningen i övrigt bibehålls i nuvarande form. Med andra ord minskar inte antalet underställda.

Om, gud förbjude, nu även cheferna i utbildningsnämnden krackelerar, får hysteriska utbrott, gråter och går in i väggen, kommer politiken även då att bli chockerad och känna sig oinformerad?

Christian Jensen

kommunombud i Ljusdals kommun, Lärarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel