Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Och här väntar ännu mer teater i Hälsingland

Det är inte bara i Ljusdals kommun det spelas teater i sommar, även om de leder teaterligan.

Om det är sommar den 19 maj vet bara vädergudarna, men då är det i alla fall premiär för Scenplats Hudiksvalls föreställning Forsablått.

Det är den andra av planerade tre pjäser med historiska teman från Hudiksvalls kommun. Forsablått utspinner sig på Holma Helsinglands linspinneri i Forsa och handlar om ett spinneris betydelse för ett samhälle, om arbetsinvandring och arbetsförhållandena för kvinnorna som stod för arbetskraften och mycket mer.

Läs mer: Forsablåtts skådespelare testar replikerna inför publik

Den 5 augusti är det premiär för årets komedi på Mellanfjärdsteatern i Nordanstigs kommun. Det är 24:e året det sätts upp teater här och denna gång är det en fransk pjäs, "L´Emmerdeur" av Francis Veber, som här får den svenska titeln "Trubbelmakaren".

Regissör är Johan Svangren och på scenen står skådespelarna Figge Norling, Tomas Åhnstrand, Fredrik Hallgren, Annie Lundin och Martin Redenord.

Läs mer: Ännu en komisk bagatell

Finnskogsteatern, som har sin vridscen utomhus i Loses, Gustavsfors, ett par mil från Bollnäs, ger även i sommar en föreställning. I "Humpgöken" drabbas björn, varg, hare, tjäder, samojeder, vargkramare, varghatare, frälsis, skogvaktare, vintermetare och andra figurer av varandra. Premiär 12 augusti.

Läs också: Reino och Kristina är årets teaterpersonligheter