Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort för HuFF

Lägen att avgöra saknades verkligen inte. Trots det fick Hudiksvalls FF nöja sig med 2-2 i bortamötet med Härnösand.
– Vi måste bli bättre på att sätta dit våra målchanser, säger HuFF:s tränare Janne Westin efter matchen.

Enligt tabellen såg det på förhand ut att bli en jämn match och går man efter slutresultatet så stämmer den bilden bra överrens med verkligheten. HuFF skapade dock mycket mer än hemmalaget och skulle ha avgjort matchen redan i den första halvleken.

– De har två målchanser på 90 minuter och gör två mål så vi blir riktigt hårt straffade och det känns ju otroligt surt, säger Janne Westin.

Härnösand tog ledningen i den åttonde minuten då bollen studsade fram och tillbaka i straffområdet innan den tillslut hamnade i mål. Det dröjde dock inte länge innan Joel Stillmark kvitterat genom att ta sig loss efter en djupledspassning, gå på avslut och sedan sätta dit returen.

Efter paus tappade matchen i kvalité och inget av lagen spelade speciellt bra. Hemmalagets Robin Bergman lyckades dock rinna igenom HuFF-försvaret och sätta dit ledningsmålet i den 65:e minuten. Bara minuter senare stod Joel Stillmark för sitt andra mål för dagen. Efter ett inspel av Mehmed Hafizovic satte Stillmark dit kvitteringen med en bredsida vid bortre stolpen. Trots att HuFF vände underläge var man inte nöjd med slutresultatet.

– Vi är inte glad åt poängen utan missnöjd att vi inte vinner matchen, förklarar Janne Westin.