Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt tillslag mot Statoilmack

Gävleborgspolisen ska utreda om det finns ett samband mellan måndagens inbrott på Statoil i Gävle Bro och de mot bensinmackarna i Ljusdal och Gnarp i förra veckan, uppger Sveriges Radio Gävleborg. Vid alla inbrotten stals cashguardsystem genom att krossa en fönsterruta.

Bo Westergren, som var förundersökningsledare i jour på måndagen, har aldrig tidigare hört talas om stölder av kontantförvaringssystemet som kallas cashguard, uppger Sveriges radio. Systemet som bröts loss vid alla tre inbrotten är slutna system som ska vara rån- och stöldsäkra.

Det var natten mot tisdagen i förra veckan som två inbrott begicks i Hälsingland med två timmars mellanrum, först ett i Gnarp och sedan ett i Ljusdal. Det ovanliga tillvägagångssättet kan tyda på att samma gärningsmän nu tagit sig söderut. Bo Westergren kan därför inte utesluta att det finns ett samband mellan brotten som skedde efter stängning.

Det är oklart hur mycket pengar som förövarna fick med sig vid inbrottet i Gävle Bro, som rubriceras som grov stöld.