Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt tak ska lösa mögelproblem

Anställda på Cul har mått dåligt av mögellukt, men tidigare försök att laga läckage från taket räckte inte till. Nu får byggnaden en helt ny takbeläggning.

– Vi har hållit på och tjafsat ganska länge, säger Roger Palm vid Cul, Centrum för lärande och utveckling. Men nu får vi hoppas att det blir bra.

För ungefär ett och ett halvt år sedan började personalen känna mögellukt på plan 3. Man gjorde mätningar som visade på mögelspor på vissa ställen och upptäckte läckage från taket som är ett platt tak. Problemet påverkade personalen som har sina arbetsplatser på det våningsplanet.

Hela taket över plan tre ska göras om. Fastigheten har flera andra platta takpartier som är lika gamla, men i dagsläge ser Hans Hedvall inget behov av att göra något åt dem också. Roger Palm tror att det kanske bara är en tidsfråga innan det börjar läcka på andra ställen, men han är glad över att det äntligen händer något.

– Vi fick till det vi önskade, att man kan känna sig lugn och trygg och inte behöver oroa sig när man kommer till jobbet. Lukten har redan blivit betydligt bättre och nu hoppas vi på att det är ett minne blott.