Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekord för Bollnäsbandyn

15-årige Oskar Olsson gav allt och lite till när det sjunde Stadsloppet genomfördes i Bollnäs under lördagen.
Oskar sprang själv in 88 000 kronor till Bollnäsbandyn. Med hans hjälp och 74 andra löpare så slogs det också ett nytt prydligt rekord insprungna pengar.
340 000 kronor blev det i klubbkassan för Bollnäs GI Bandy.

– Ett nytt härligt rekord. Förra året sprang vi in 240 000 kronor. I år var vi 100 000 kronor bättre, sade Peter Sköld, en av arrangörerna efter loppet.

Peter som själv också, förutom arbetet i arrangörsstaben, hann med att springa.

– Det blev 13 varv för min del men jag passade också på att sälja lotter under varven så jag är nöjd med både försäljningen och varantalet.

Ett absolut fullpackat Tingshustorg fick börja den här traditionella folkfesten med att se de allra yngsta springa Mini–Max loppet inne på själva torget där också start och målgång för Stadsloppet var förlagt det här året.

– Det var ett lyckat drag att flytta start och mål till Tingshustorget. Vi får fundera på om det även blir så nästa år, sade Peter Sköld.

Ungdomsorkestern fungerade som startbil och när den sväng höger in på Odengatan så släpptes startfältet i väg.

Olika åldrar och stilar kämpade sedan 75 löpare under 30 minuter runt den cirka 400 meter långa banan.

Oskar Olsson var den som lyckats få ihop flest sponsorer per sprungit varv.

– 3 165 kronor per varv fick jag ihop. Förra året sprang jag 25 varav. u lyckades jag springa 28 varv, sade Oskar efter målgången som har sin fina kondition genom spel i Bollnäsbandyns P-15 och hockeyspel i Bollnäs IS u–16 och J–18.

Det var också bandygrabbar som sprang flest varv i år. Andreas Westh, Fredrik Spinnars, Anders Spinnars och unge Anders Persson hann 29 varv under den halvtimme som loppet pågick. Det gjorde också nyförvärvet Per Hellmyrs som gjorde ett riktigt bra jobb i sin första insats för Bollnäs GIF. Hellmyrs hade 900 kronor per varv och det blev fina 26 100 kronor till bandyn vid målgången.

Nu visade det sig också att man inte behöver hålla på just Bollnäs för att springa Stadsloppet. Åsa Tolen Sandström, till vardags präst i Alfta och en riktig Edsbysupporter kämpade sig runt 19 varv – för bandyn i Bollnäs.

Totalt blev det 1 505 varv runt Bollnäs gator i den sjunde upplagan av Stadsloppet.