Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt projekt sluss till arbetslivet för högutbildade

Ett nytt projekt ska hjälpa arbetslösa med utbildning att hitta nytt jobb. – Vår uppgift är att underlätta för företag och personal att hitta varandra, säger projektledare Svetlana Mol-Ogly.

Annons

Enligt Svetlana Mol-Ogly är detta den första satsningen på arbetslösa med utbildning och kompetens i södra Hälsingland. Arbetsförmedlingen har hittills bara fokuserat på program för personer utan gymnasial utbildning.

– Vi vet att det finns många utbildade personer som sitter utan jobb här. Problemet är att de saknar kontakter, säger hon.

Kompetenshuset är ett nytt projekt som drar igång den tredje augusti. Det är ett samarbete mellan Företagsringen i södra Hälsingland och arbetsförmedlingen. Ett 20-tal platser kommer att ställas till förfogande för arbetssökande. Kompetenshuset riktar sig både till svenskar och nyanlända med eftergymnasial utbildning.

– Vi vill gärna ha en bred blandning av människor med olika sorts utbildning. De som kommer hit ska få arbeta under verkliga förhållanden med riktiga uppdrag av företag.