Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt pris till Pär Johansson

Utmärkelserna duggar tätt för Glada Hudik Teaterns grundare, Pär Johansson. För en vecka tilldelades han Samhalls Visa vägen-priset för att i går i Stockholm ta emot Tenzingpriset för sitt arbete med teatern.

Annons

Pär Johansson var i fint sällskap när det gällde nomineringen för detta pris. Här fanns friidrottstränaren Yannic Tregaro, Savros Louca, mattelärare vid Ringebyskolan, Sören Bodeson, författare och skrivkurslärare, Clarie Rosvall, grundare av stiftelsen Min stora dag, samt Sture Andersson, make till Marit Paulsen.

Alla har de funnits med som vägledare till prestationer utförda av personer i sin närhet vilket var kravet då Tenzingpriset skapades i Tenzing Norgays andra med just syftet att föra fram och belöna vägledaren som gjort en prestation möjlig.

– De andra fem nominerade har alla medverkat till fina prestationer och man får vara mycket ödmjuk över att vara pristagere i det sällskapet, säger Pär Johansson.

Priset delades ut i går i Bonnies konsthall inför 300 gäster, och prissumman till Pär Johansson var på 50 000 kronor.