Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt och gammalt på programmet för årets Loosvecka

På lördagen startar årets Loosvecka och med på det välvarierade programmet finns bland annat lanparty, yoga-kurs och byamästerskap i dragkamp.

Programmet för årets Loosvecka är klart och mycket känns igen sedan tidigare år, men en del nyheter finns också. För ungdomarnas del blir det på premiärlördagen ett lanparty.

– Det är lite nytt, vi kommer hålla till i skolans lokaler och har även bjudit in ungdomarna i Färila, berättar Robin Lundqvist på Loos Bygderåd.

Lördagen står även som dag för återvändardagen i Hamra och Musik i sommarkväll i Hamra kyrka.

Söndagen innehåller bland annat hembygdsfest på Gammeltomten, där årets Loosbo ska utnämnas.

Under veckan har som vanligt Gruvan, Brynsågen, Lotta-Boden och Röda korset sina egna dagar. Traditionellt blir det också badardag i Dåasen, hantverksdag i Fågelsjö, vandring i kyrkomiljö och vandring till Hästskovallen.

Nya punkter på programmet är, förutom lanpartyt på skolan, även öppet hus på Furugården med temat "att åldras i glesbygd" och byamästerskap i dragkamp. I år har man även chansen att prova på yoga i arbetsanpassad tappning i gamla kraftstationen i Kvarna.

Årets stora jubilar är Los bio som firar hundra år, vilket man bland annat firar med att visa matiné.