Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt ljus på norr

I april drar en fototävling i gång för att belysa Söderhamns norra stadsdel.

Annons

– Norr är ett lite mörkt område, vi vill lysa upp det och göra det tryggt, säger Johanna Holmberg från Drömverkstan.

I april startar en fototävling arrangerad av Studiefrämjandet, Hyresgästföreningen, Drömverkstan och Norrskenet. Tävlingen ordnas för att synliggöra den norra delen av Söderhamn.

– Det händer en hel del positiva saker i stadsdelen nu. Genom tävlingen man se sin stadsdel med andra ögon och den är öppen för alla, säger Johanna Holmberg.

Tävlingen pågår till november. Kameraklubben och Mediaverkstan hjälper till att utse de bästa bilderna. Varje månad har ett eget tema, och först ut är trivsel.

– Vi vill att så många som möjligt ska delta, inte bara de som bor i den norra delen, säger Anette Cowlin, projektledare för den kommunala delen av Norrskenet, som är en satsning på stadsdelen.

De tre bästa bidragen går vidare till final, där söderhamnarna får rösta fram en slutgiltig vinnare. En mobil utställning med bilderna kommer att ta plats i staden.

– Det blir spännande att se hur folk tolkar stadsdelen på bild. Nu får man ägna sig åt att fota hemmis i stället för selfies, säger Christer Forsberg.

En kort beskrivning kring fotot ska också finnas till bidraget, och det ska framgå att bilden är tagen på norr. Eftersom alla ska kunna vara med ordnas en kortare kurs i Photoshop på Mediaverkstan, och kameror finns att låna.

– Det känns jättehäftigt att få se söderhamnarna sprida hur det ser ut på norr, säger Syliva Gutierrez.