Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt konstgräsmöte ska räta ut frågetecken

På tisdag blir det ett extrainsatt möte om konstgräsplanen. En blixtåtgärd efter onsdagens förvirrande tillställning då det visade sig att det krävs ytterligare politiska beslut innan kommunens utlovade miljoner kan delas ut.

I höstas fattade kommunfullmäktige ett beslut där nio miljoner avsattes i investeringsbudgeten för 2014. Pengarna skulle användas för att hjälpa Ljusdals IF och andra idrottsföreningar att förverkliga drömmen om en konstgräsplan på Älvvallen.

I onsdags träffade ett antal politiker klubbrepresentanter som undrade hur de skulle få de miljoner de trodde att kommunen beviljat.

När svaret blev att det inte fanns några pengar beviljade uppstod förvirring i båda läger. Majoriteten av politikerna trodde att frågan redan var politiskt avgjord.

Men icke.

Det finns förvisso pengar avsatta i investeringsbudgeten. Men för att dessa ska betalas ut måste kommunfullmäktige besluta om vem, i det här fallet idrottsföreningarna, som ska få pengarna.

Det krävs alltså ytterligare en politisk vända innan miljonerna är i hamn.

Detta och andra eventuella frågetecken ska redas ut på ett extrainsatt möte på tisdag mellan kommunens presidium och företrädare för Ljusdals IF.

Då kommer kommunchefen Claes Rydberg, som inte deltog i onsdags, att närvara.

– Då ska vi försöka skaffa oss en bild av det här, sen ska vi också försöka se hur vi ska gå vidare, säger han.

Vad gäller de nio miljonerna som saknar mottagare är han av uppfattningen att allt är i sin ordning och det krävs ingen större politisk ansträngning innan bitarna faller på plats.

– Det är bara att bestämma vem som ska få pengarna och det kan teoretiskt ske på nästa kommunfullmäktigemöte.