Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kafé med vision

Idén är ett kafé som kompletteras med hundtjänster och en klädavdelning med nytt och finare begagnat.

Magnus Lundgren och Harri Ahonen, båda engagerade inom Kris, Kriminellas revansch i samhället, har många idéer för den verksamhet som nu startas på Djupegatan i Hudiksvall.

– Vi ska ha ett ekologiskt kafé med rimliga priser, visar Magnus Lundgren under en titt i lokalerna.

Butiken öppnade i måndags och fick en del nyfikna besökare och kunder redan första dagen.

– Vi vill skapa sysselsättning för oss och i framtiden bredda verksamheten för de som stått i utanförskap, säger Magnus Lundgren.

Butiken ser de som en plattform som sedan ska byggas ut med kringtjänster. Det kan handla om att ta hundar på promenader, putsa fönster, städa eller utföra andra tjänster till nytta för samhället. Verksamheten drivs utan vinstintresse och lokalerna har nyligen snyggats till inför öppningen.

– Vi vill hålla det fräscht, säger Harri Ahonen och berättar att de begagnade kläderna blir tvättade och strukna innan de läggs fram.

Tack vare goda kontakter får de också in nya kläder till butiksdelen. Genom att satsa på ekologiskt hoppas de locka medvetna kunder.