Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt it-företag i Ljusdal

Hudiksvallsföretaget IT-staden har kunder över hela världen. Nu riktar de in sig på Ljusdalsmarknaden och fysisk it-support.

Annons

– Jag vet att det inte finns någon som levererar som oss i Ljusdal och därför ser jag det strategiskt rätt att etablera företaget även här, säger Magnus Gradh, delägare i Hudiksvallsbaserade it-konsultföretaget IT-staden som öppnar sin första filial i Ljusdal.

Thomas Johnsson från Ljusdal nyanställs och är positiv till kundunderlaget i Ljusdal.

– Vi har många tjänsteföretag här och deras verksamhet bygger på att alla it-lösningar fungerar, säger Thomas Johnsson som har för avsikt att fungera som en fysisk it-support.

– I dagsläget ser vi att de mellanstora företagen med ungefär 40 anställda sällan har en dedikerad it-support, oftast får någon datorintresserad på företaget rycka in, nu kommer det gå att hyra in mig på deltidstjänster eller bara vid enkel konsultering.

IT-staden verkar inom fyra områden: bredband, serverdrift, it-support och som webbyrå. Ljusdalsetableringen börjar med it-support, men delägaren Magnus Gradh ser inga hinder mot att utöka verksamheten även i Ljusdal

– Jag tror att vi inom ett par år kommer att tre heltidsanställda i Ljusdal och jag är övertygad om att det inte blir några problem att fylla Thomas Johnssons heltidstjänst, även om vi i dagsläget inte har några kunder här än.

Annons