Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt it-företag i Ljusdal

Hudiksvallsföretaget IT-staden har kunder över hela världen. Nu riktar de in sig på Ljusdalsmarknaden och fysisk it-support.

Annons

– Jag vet att det inte finns någon som levererar som oss i Ljusdal och därför ser jag det strategiskt rätt att etablera företaget även här, säger Magnus Gradh, delägare i Hudiksvallsbaserade it-konsultföretaget IT-staden som öppnar sin första filial i Ljusdal.

Thomas Johnsson från Ljusdal nyanställs och är positiv till kundunderlaget i Ljusdal.

– Vi har många tjänsteföretag här och deras verksamhet bygger på att alla it-lösningar fungerar, säger Thomas Johnsson som har för avsikt att fungera som en fysisk it-support.

– I dagsläget ser vi att de mellanstora företagen med ungefär 40 anställda sällan har en dedikerad it-support, oftast får någon datorintresserad på företaget rycka in, nu kommer det gå att hyra in mig på deltidstjänster eller bara vid enkel konsultering.

IT-staden verkar inom fyra områden: bredband, serverdrift, it-support och som webbyrå. Ljusdalsetableringen börjar med it-support, men delägaren Magnus Gradh ser inga hinder mot att utöka verksamheten även i Ljusdal

– Jag tror att vi inom ett par år kommer att tre heltidsanställda i Ljusdal och jag är övertygad om att det inte blir några problem att fylla Thomas Johnssons heltidstjänst, även om vi i dagsläget inte har några kunder här än.