Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt Hälsingerekord

Ett nytt personbästa blev det i SM-finalen på 3 000 meter för Jerker Lysell. Orienteringsstjärnan från Rehns BK slutade femma med tiden 8.14,77.

– Men jag är för bekväm av mig i början av loppet. Sedan att jag spurtar bra på slutet är ju bra. Och det känns bra att avsluta loppet så här. Men jag har mycket kvar att lära mig som friidrottare, sa Jerker – som hade lite för mycket krafter kvar på slutet.

Jerker var bara dryga en och en halv sekund från en plats på pallen. Ett bättre planerat loppet hade tagit honom dit. Vann gjorde Adil Bouafif från Hässelby på 8.08,56 – två hundradelar före Olle Walleräng från Spårvägen.

Det blev ingen final för Per Jonsson, Bollnäs FIK, som efter två trevande omgångar hade 6.77 som längst. På tredje försöket så såg allt bättre ut, men med bättre fart i benen så blev det också en plankträff för långt fram....

– Jag sprang mycket bättre i det tredje försöket, hade jag vetat om det, så hade jag flyttat bak, sa Per.

– Förra året hoppade jag 6.73 och ändå gick jag till final. Nu fattades det en centimeter.

Hasse Sjögren