Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt gym har öppnat

Nyligen flyttade HMD Fitness in i gamla Bollehallen och nu har Bollnäs Styrkeklubb öppnat ett gym där.

Under lördagen, den första dagen i mars, är det riktigt trångt på parkeringen utanför Bollehallen. På baksidan av huset står några marschaller i snöslasket för att visa besökarna vägen till Bollnäs senaste gym som Bollnäs Styrkeklubb står bakom. Klubben som bildades 2007 har tidigare huserat i bland annat Odengymmet och Bollnäs Hälsostudio på Ren, men nu har man alltså ett eget gym på Björktjära.

I det 160 kvadratmeter stora träningslokalen så finns det gott om plats för medlemmarna men också utrymme för fler.

– Det är ju främst tänkt för de som vill tävla, men gymmet kommer också vara öppet för alla andra som vill träna här, säger kubbens ordförande Ronny Vestlin.

I många gym finns ett stort utbud av olika träningsmaskiner, men här finns inga löpband eller crosstrainer så långt ögat når.

– Det finns inget sådant här gym i Bollnäs, det är unikt. Vi är ju inriktade på styrka och satsar på ett stort utbud av fria vikter.

Öppettiderna är minst sagt generösa. Den som vill kan börja träna redan klockan fem på morgonen och fortsätta fram till klockan 23:00 på kvällen. Men det betyder inte att det alltid finns någon att rådfråga i lokalen.

– I klubben så finns flera utbildade instruktörer och vi kommer lägga ut på Facebook vilka tider som man kan få hjälp.

Klubben kommer också att anordna läger i april för tjejer och ett VM-läger inför världsmästerskapen som hålls i Danmark i slutet av maj.

Bollehallen har alltså blivit ett riktigt aktivt hus. Vid årsskiftet öppnade HMD Fitness som erbjuder styrke- och konditionsbaserad träning och så nu ett gym i Bollnäs Styrkeklubbs regi. Ronny Vestlin berättar att det finns planer på samarbete mellan de båda.