Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt galleri med stor bredd

/

På fredagskvällen invigdes Skulls & Bones Artwork Galleri i Jättendal.

– Här kan vi kombinera alla sorters av konst, säger Petra Shara Stoor.

Annons

Det är hennes skallkonst som är grunden i hela verksamheten. De allra flesta av de skallar som hon skapat hängde på logväggarna på fredagskvällen. Tillsammans med Fredrik Fernlund driver hon Skulls & Bones Artwork. Med hjälp av Leo Flavum får skallarna och deras historier nytt liv genom hans egenskapade språk och värld Xhaimeran. Han har gett ut bok som handlar om den xhaimeriska världen och han håller på och skriver på den andra.

– Det är roligt att vi kan samarbeta. Min konst får ett nytt liv genom hans språk, säger Petra Shara Stoor och berättar att skallarna bland annat har fått namn på xhaimeriska.

På fredagskvällen var det galleriöppning på logen intill Petra Shara Stoor och Fredrik Fernlunds bostad i Jättendal. Med musik, uppträdanden och skallkonst hälsades besökarna välkomna. Under kvällen spelade bland andra violinisten Francesca Crotti Musnicki från Italien tillsammans med Thomas von Wachenfeldt. De spelade bland annat xhaimerisk musik komponerad av Leo Flavum.

– Det här är startskotet på konceptet med att bygga upp en värld kring xhaimera. Vi tittar på olika produkter som vi kan utveckla, vi tittar bland annat på att utveckla rollspel kring xhaimera, säger Fredrik Fernlund.

Galleriet ska användas till deras egna utställningar, evenemang och kanske även kurser. Men det är även tänkt att andra ska kunna ställa ut sin konst eller hyra lokalerna för olika evenemang.

– Jag har kontakter med personer från bland annat Tyskland och Italien som vill komma hit. Jag hoppas att vi kan kombinera olika lokala konstnärer med konstnärer från utlandet, säger Petra Shara Stoor.

Annons