Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt dansband från Hudiksvall

/
  • Nybildade dansbandet Hudiks. Stående från vänster Göran Dahlén och Thomas Holm. Knästående från vänster Bengan Hägglund och Roland Dahlin.

Dansbandskampen som pågår för fullt i Sveriges Television har inneburit ett rejält uppsving för dansmusiken. Framgångsvågen rullar på och får både danslokaler och vardagsrum runt om i landet att gunga i buggtakt eller foxtrot. Det ökade intresset har också blåst nytt liv i lokala, både nya och etablerade band.

Annons

– Utan tvekan har Dansbandskampen betytt mycket för dansmusiken de senaste åren. Dansband har inte varit riktigt accepterade, inte riktigt ”rumsrena” i de finare kretsarna. Men i dag är inställningen en helt annan, mycket positivare, säger Thomas Holm kapellmästare i nybildade dansbandet Hudiks.
Med tanke på namnet råder det väl inget tvivel om var bandet har sitt säte, även om bandmedlemmarna kommer från de två kommunerna Hudiksvall och Nordanstig. De är alla rutinerade herrar med många år som musiker i andra konstellationer.
– Vi kan väl kalla det här en nystart även om vi alla spelat tillsammans i andra uppställningar. Men nu knyter vi ihop gruppen under gemensamt namn, säger Thomas.
Hudiks är ett traditionellt mogenband med fyra medlemmar, men där den vanliga instrumenteringen också fylls ut med både saxofon och dragspel.
– Vi spelar ju vid lite olika tillställningar och försöker vara lyhörda för publikens smaker. Då är det bra att kunna variera repertoaren, menar Thomas.
Hudiks har redan anlitats en hel del för motionsdanser, privata fester och företagsfester i mogendansens tecken. Men nu börjar också litet större bokningar droppa in.
– Vi ska spela på Vemdalsskalets högfjällshotell i nyår, vilket är ett fint erkännande. Därefter ser det nya året ut att få en bra start, vi är redan bokade för flera jobb, berättar Thomas.
Bandmedlemmarna har dock inga planer på att bli heltidsmusiker. De har sina civila arbeten som går i första hand.
– Tycker att vi har hittat vår melodi nu, på en lagom nivå. Det är spelglädjen som är den viktiga för att publiken ska trivas.

Mer läsning

Annons