Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt bekymmer för vår Fader

Vår himmelske Fader har fått ett nytt bekymmer.

Häromdagen bildades en ny rörelse, nämligen Kristna Värdepartiet med fokus på att förbjuda alla former av aborter liksom konstjord befruktning och allt som har anknytning till homosexualitet.

Människolivet anses som heligt från befruktningsögonblicket och omständigheterna är oväsentliga. En våldtagen kvinna måste alltså föda ett barn, vars pappa hon kanske inte ens vet vem han är. En blivande mor vars liv står på spel vid en förlossning, måste ändå föda sitt barn. Är inte moderns liv också heligt, kan man väl ändå fråga sig? Personligen har jag inget problem med att värdera en livs levande människa i förhållande till ett dygnsgammalt embryo. Tydligen inte heller Kristna Värdepartiet men åt rakt motsatt håll!

Per Kronlid heter mannen som dragit igång partiet. Utöver totalförbud mot aborter vill han stärka familjen som institution, minska statens inflytande och förbättra skolorna (vilket parti vill inte det senare?). Men nu gäller det först att samla ihop 1 500 namnunderskrifter för att få partinamnet registrerat hos valmyndigheten.

Han räknar kallt med att kunna värva röster från framför allt Kristdemokraterna och – Sverigedemokraterna.

Lennart Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel