Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt apotek söker folk i Ljusdal

Apotekskedjan DocMorris annonserar efter apotekschef, farmacevt och läkemedelsansvarig till en nyetablering i Ljusdal. Men på DocMorris är man vag kring vad som är på gång.

– Det stämmer att vi söker folk, säger Märit Wikström, presskontakt på DocMorris. Vi söker bra lägen runt om i Sverige, Ljusdal är ett sådant ställe som skulle kunna bli aktuellt.

DocMorris tar inte över gamla apotek utan öppnar enbart nya. Deras första apotek öppnades i Eskilstuna i februari 2010. Nu finns kedjan på en rad orter runt om i Sverige.

– Sedan konkurrensen på apoteksmarknaden släpptes fri, har 200 nya apotek öppnats. Av dem står vi för 70, säger Märit Wikström. Tidigare hade Sverige väldigt få apotek per invånare. Vi växer i takt med marknaden.

DocMorris fungerar som andra apotek med både receptbelagda och receptfria läkemedel. Utöver detta kommer det att finnas en utbildad hudterapeut på varje apotek.

– Huden är ett stort organ och något vi får mycket frågor om, därför vill vi kunna ge gratis rådgivning om detta, säger Märit Wikström.

Men om, och i så fall när, DocMorris kommer till Ljusdal finns det ännu inga svar på.