Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt apotek söker folk i Ljusdal

Apotekskedjan DocMorris annonserar efter apotekschef, farmacevt och läkemedelsansvarig till en nyetablering i Ljusdal. Men på DocMorris är man vag kring vad som är på gång.

Annons

– Det stämmer att vi söker folk, säger Märit Wikström, presskontakt på DocMorris. Vi söker bra lägen runt om i Sverige, Ljusdal är ett sådant ställe som skulle kunna bli aktuellt.

DocMorris tar inte över gamla apotek utan öppnar enbart nya. Deras första apotek öppnades i Eskilstuna i februari 2010. Nu finns kedjan på en rad orter runt om i Sverige.

– Sedan konkurrensen på apoteksmarknaden släpptes fri, har 200 nya apotek öppnats. Av dem står vi för 70, säger Märit Wikström. Tidigare hade Sverige väldigt få apotek per invånare. Vi växer i takt med marknaden.

DocMorris fungerar som andra apotek med både receptbelagda och receptfria läkemedel. Utöver detta kommer det att finnas en utbildad hudterapeut på varje apotek.

– Huden är ett stort organ och något vi får mycket frågor om, därför vill vi kunna ge gratis rådgivning om detta, säger Märit Wikström.

Men om, och i så fall när, DocMorris kommer till Ljusdal finns det ännu inga svar på.