Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt album ute från folkmusikgruppen – Här kan du se musikvideon till duetten med Thåström

Efter 15 år är Garmarna tillbaka med ny musik. Emma Härdelin från Hudiksvall, som står för sången i bandet, gör bland annat en duett med Thåström på den nya skivan "6".

– Vi har fått jättefin respons på skivan. Man är alltid lite oroad innan man släpper en skiva. Vi har gått ett steg längre från folkmusiken på den här skivan och vi har också skrivit egna texter, säger Emma Härdelin.

Se Garmarnas musikvideo till Öppet Hav där Emma Härdelin sjunger tillsammans med Thåström.

– Vi hade Thåström på tal som duettpartener redan 1996 när vi spelade in förra skivan. Men det kändes det lite för långt borta. Men nu blev det han, säger Emma Härdelin.

Det tog 15 år sedan den förra skivan innan bandet släppte en ny skiva.

– Vi gjorde en spelning i Tyskland 2014, det var jätte mycket publik och de sjöng med i texterna och kunde vårat material. Det var en enorm kick. Och sen spelade vi på Delsbostämman 2015. Då förstod vi att vi fortfarande har en publik som väntade på nytt material, berättar Emma Härdelin.

Läs även: Garmarna spelade på Delsbostämman

Efter att skivbolaget BMG hörde av sig och ville ge ut en ny skiva med bandet var det bara att ge sig in i studion igen.

Garmarna har några spelningar planerade under sommaren och hoppas kunna ge sig ut på en turné under hösten.

– Det är kul att släppa en skiva och få ta emot repsonsen. Vi har fått så mycket kärlek från publiken, det ger så mycket och man blir varm i hjärtat, säger Emma Härdelin.

Läs även: Mer musik på Norrbostämman när Emma Härdelin tar över