Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytorpsskolan en kommunal soppa

I en artikel i Ljusnan den 24/9 2011 uttalar sig Jan Lahenkorva: ”Dessutom är det vårt uppdrag att ge eleverna en bra utbildning, inte att skapa arbetstillfällen åt lärare”.

Debatten om Nytorpsskolan visar på att utbildningsnämnden har fullföljt sitt uppdrag till dags dato. Det har varit och är en bra utbildning som genomförs på Nytorp. Det visar elevernas, både nuvarande och före detta elevers, engagemang i skolan. De älskar sitt Nytorp och personalen som jobbar där. Dessutom är eleverna efterfrågade på arbetsmarknaden, många får jobb direkt efter avslutad utbildning.

Att ens antyda att man kämpar för skolan bara för att bevara arbetstillfällen åt lärare gör att jag starkt ifrågasätter Jan Lahenkorvas kompetens som utbildningsnämndens ordförande.

Till personalen på Nytorpsskolan. Var stolta över vad ni med ert engagemang uträttar och har uträttat på skolan. Åren på Nytorp betyder mycket för eleverna. Jag besökte Nytorpsdagen och kunde se med vilken stolthet eleverna visade upp sin skola. De visade också på den fina sammanhållningen.

Jag känner inte till varför Bollnäs kommun köpte Nytorpsskolan. Skolan tillhörde ju landstinget från början. Det verkar vara en dålig affär rent ekonomiskt, men det är inte eleverna som ska betala! Det blir ju heller inte fler elever när kommunen går ut och aviserar att man har funderingar om att lägga ner skolan mitt under gymnasievalet.

I dag finns det tre klasser som går på Nytorp och dessa ska fullfölja sin utbildning där. Det är viktigt att de får den ro och stöttning som behövs för att fullfölja sina studier på bästa sätt.

Föräldrarna, i många fall från andra kommuner, har valt Nytorpsskolan i konkurrens med andra gymnasieutbildningar. I konceptet ingår att ett kök ska finnas på skolan. Köket är skolans nav. Nu bryter man detta koncept utan konsekvensanalys och med efterföljande information och dialog med elever och föräldrar. Man kan förstå den oro som eleverna ger utryck för. Vad händer i morgon?

Nej Bollnäs Kommun, detta duger inte. När kommunen köpte skolan ingick skog som har ökat mycket i värde. Använd en del av dessa pengar till en anständig avveckling av kommunens verksamhet på Nytorpsskolan.

Vem vågar annars satsa på en gymnasieutbildning i Bollnäs kommun, när förutsättningarna ändrar sig så dramatiskt på drygt två månader?

Undrande iakttagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel