Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytorpselever träffar gymnasiechefen

Eleverna på naturbruksgymnasiet Nytorp i Arbrå begärt en träff med kommunens tillförordnade gymnasiechef Inga Larsson i samband med den planerade avvecklingen av skolan.
- Ett bra initiativ, tycker hon – och ska träffa eleverna på tisdag.

I första hand vill eleverna diskutera den pågående snabbutredningen om möjligheterna att stänga skolans kök redan vid årsskiftet. Ett alternativ är då att eleverna äter lunch i Arbråskolans matsal – och får matlådor med lunch och middag.

- Jag tycker att det är ett bra initiativ av eleverna – och en möjlighet för mig att informera om vad som gäller och vilka beslut som har fattats om skolans framtid och kostorganisationen, säger Inga Larsson.

De flesta eleverna på Nytorp kommer från andra kommuner i länet och bor på internat med helinackordering. Även om fastigheten säljs, så har kommunen ansvar för att de 83 elever som redan går på skolan får fullfölja sin gymnasieutbildning.