Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyström: "Bildaen helt ny klubb"

Det har pratas länge om ett samarbete mellan fotbollsklubbarna i Söderhamn.
Men ställs frågan till tränarprofilen Lasse Nyström blir svaret ett annat.
– Bilda en helt ny klubb som alla känner sig delaktiga i, säger han.

När Lasse Nyström tränade Söderhamns IF i början på 70-talet snackades redan då om en sammanslagning av klubbarna i kommunen.

Åtta år senare, 1984, fick Nyström på nära håll följa en lyckad sammanslagning när Huskvarna Södra (division 3) slogs ihop med IFK Husqvarna (division 4).

Nu anser Nyström att även Söderhamnsfotbollen är i behov av en nystart för att lägga grunden till en långsiktig satsning.

– Alla måste sätta sig ner tillsammans och förutsättningslöst göra en ordentlig analys vad det är som varit fel, vad som varit mindre bra och vad som gör att vi befinner oss i den här situationen.

Tanken med detta är att få ett bra lag och en kraftfull förening, något som Söderhamn i dagsläget saknar.

– Det är inte bara att slå ihop Söderhamns FF och Trönö och tro att det ska funka. Det fodras så mycket mer. Därför måste det till en helt ny klubb med en ny styrelse som alla känner sig delaktiga i.