Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyktra ungdomar bjuds på varmkorv

På fredag börjar den stora Hälsinge marknad i Hudiksvall, ett evenemang som ofta förknippas med ungdomsfylla. För att få fler ungdomar att hålla sig nyktra bjuder kommunens fritidsledare på varmkorv och lottar ut priser.

På tisdagen samlades ett 20-tal personer från Hudiksvall, Nordanstig, Söderhamn och Ljusdal på Brandgaraget i Hudiksvall för att prata om den stundande marknadshelgen. På plats fanns fritidsledare och företrädare för socialtjänsten, räddningstjänsten, polisen, nattvandrare, kyrkan och vaktbolag.

– Alla som jobbar med ungdomar, sammanfattar fritidsledare Mats Nylander.

I fjol delade man ut varmkorv till alla ungdomar mellan 13 och 18 år som efter ett blåstest visat sig vara nyktra.

– Det blev cirka 825 varmkorvar, det tycker vi är bra, säger Mats Nylander.

Satsningen upprepas i år. Fritidsledarna kommer att ha ett tält på Kärleksstigen där de senare på kvällen, både på fredag och lördag, delar ut en dricka, en varmkorv och en kondom till alla ungdomar som är nyktra.

Man lottar också ut ett 60-tal priser, exempelvis presentkort till en körskola.

– Det borde vara lite lockande, tycker Mats Nylander.

Han vill dock påpeka att satsningen inte minst handlar om att skapa en gemenskap, att visa att det finns många som väljer att umgås utan att dricka alkohol.