Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyinköpt dator innehöll porr

När Leif Fredholm köpte en dator från Elgiganten väntade han sig inte att den var använd.

Vid hemkomsten upptäckte han att den innehöll porrfilmer.

– Tur att det inte var ett barn som hittade dem, säger han.

För en tid sedan gick Leif Fredholms dator sönder. Istället för att laga den gamla bestämde han sig för att köpa en ny. Eftersom han inte är någon datorexpert tog han hjälp av sin son.

På Elgiganten i Bollnäs hittade de ett prisvärt datorpaket som använts som demonstrationsexemplar i butiken. Leif Fredholm betalade ungefär 6 400 kronor för datorn och gick från affären som en nöjd kund.

Väl hemma var det hans son och en av hans kompisar som hjälpte honom att koppla ihop datorn. Men de märkte snabbt att allt inte var helt okej.

När de tittade närmare på vad som låg på hårddisken hittades spelen World of Warcraft och Need for Speed, ett Torrent-program och två porrfilmer.

– När de ringde och berättade för mig att det var en begagnad dator trodde jag att det var ett stort skämt, säger Leif Fredholm.

När de konfronterade affären med det inträffade var det aldrig något problem att byta ut datorn. Personalen var lika chockade som Leif och Christian.

– Det är beklagligt och ska inte få inträffa. Vi kommer att se över våra rutiner och säkerställa att något liknande inte händer igen, säger Michael Johansson, butikschef.

Efter att Elgiganten blev uppmärksammad på vad som hänt har Leif Fredholm och hans son blivit kompenserade. En ny dator med bättre prestanda och ursäkter från personalen har fungerat som plåster på såren.