Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhemsgården kvar

Kommunstyrelsen i Bollnäs säger nej till förslaget att stänga Nyhemsgårdens förskola i Arbrå och flytta barnen till lokaler vid Arbråskolan.

Barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs har föreslagit att Nyhemsgården ska säljas och barnen flyttas till lokaler vid Arbråskolan i närheten. Orsaken är att antalet elever i grundskolan minskar och de tomma lokalerna i skolan kostar pengar för nämnden, enligt det regelverk som gäller i dag.

Det här har upprörda föräldrar reagerat emot och vid torsdagens möte i kommunstyrelsens fanns Minna Jumisko och Gia Whitehead på plats med protestlistor och kritiska frågor.

Senare under sammanträdet visade det sig att kommunstyrelsen säger nej till förslaget och i stället vill koncentrera förskoleverksamheten i Arbrå till Nyhemsgården. Det förslaget går nu vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

- Vi vill införa nya principer, som innebär att skolan och andra verksamheter omgående ska slippa betala för lokaler de inte behöver, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).