Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhemsgården kvar

Kommunstyrelsen i Bollnäs säger nej till förslaget att stänga Nyhemsgårdens förskola i Arbrå och flytta barnen till lokaler vid Arbråskolan.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs har föreslagit att Nyhemsgården ska säljas och barnen flyttas till lokaler vid Arbråskolan i närheten. Orsaken är att antalet elever i grundskolan minskar och de tomma lokalerna i skolan kostar pengar för nämnden, enligt det regelverk som gäller i dag.

Det här har upprörda föräldrar reagerat emot och vid torsdagens möte i kommunstyrelsens fanns Minna Jumisko och Gia Whitehead på plats med protestlistor och kritiska frågor.

Senare under sammanträdet visade det sig att kommunstyrelsen säger nej till förslaget och i stället vill koncentrera förskoleverksamheten i Arbrå till Nyhemsgården. Det förslaget går nu vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

- Vi vill införa nya principer, som innebär att skolan och andra verksamheter omgående ska slippa betala för lokaler de inte behöver, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).