Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygrens konkurs ett faktum

I måndags var åkeriföretaget Nygrens åkeriepok definitivt över . Linjer, terminal och personal tas nu över av andra åkerier.

Annons

– Schenker äger linjerna och har ställt upp på ett bra sätt. Nu är det klart att linjerna delas upp mellan tre olika åkerier, berättar konkursförvaltare Håkan Jiback.

Tre åkerier Östersundsbaserade Sandberg & Johnsson, Fågelsta Åkeri & Frystransporter i Motala, samt Bollnäsföretaget Ahlgrens Transport AB tar över de Schenkerlinjer som Nygrens kört. Närtrafiken, som lokalt trafikerat Ljusdalsregionen med budbilar och lastbilar, körs av Q Runner AB i Alfta.

Av den personal som fanns kvar blir ungefär en fjärdedel utan jobb, övriga återanställts hos de nya åkerierna.

Vissa lastbilar och släpvagnar finns kvar och ska säljas, ett 10-tal aktörer förväntas lägga bud, enligt Håkan Jiback, som är hoppfull vad gäller fordringsägarnas möjligheter:

– Det blir skulder kvar, men alla kan påräkna att få en viss utdelning.

Nordgrens Åkeri, med ett 20-tal anställda i Hudik, efterträder Nygren på Schenkers Hudiksvallsterminal. Två heltidstjänster och en halvtidstjänst blir kvar, men en halvtidare får gå eftersom företagets egen personal kan ta över de arbetsuppgifterna.