Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygren Invest begär konkurs

Nygren Invests skulder växer på hög sedan Svenska Handelsbanken dragit tillbaka alla lån och tingsrätten fryst tillgångar på nära 10 miljoner kronor.

Annons

Nygren Invest i Ljusdal AB kommer med största sannolikhet att försättas i konkurs under onsdagen.

Ljusdalsföretagaren och styrelsesuppleanten, Lasse Isaksson, uppger att bolaget inte kan betala sina skulder i den takt de förfaller.

Vad som händer med de bolag som ingår i Nygren Invest-sfären är oklart. En konkursförvaltare kommer att utses och det blir upp till denne att se vilka tillgångar som finns i bolagen som ingår i koncernen. Det är konkursförvaltaren som avgör vilka bolag som dras med i fallet och vilka som kan säljas vidare och få nya ägare.

Redan har Per Nygrens del i bolaget Annonskraft Holding AB köpts upp av partnern Lasse Isaksson. De två har även Lius Contact Center och HPE Miljö och sanering tillsammans, men några fler köp finns inte på Lasse Isaksson agenda just nu.

– Allt är "on hold". Per Nygren är inte dömd, nu får vi avvakta och se, säger han.

Mer om orsaken till konkursen och kommentarer om några av de bolag som är drabbas av att Per Nygren sitter häktad finns att läsa i onsdagens Ljusdals-Posten.