Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygren invänder om ansvar

Ljusdalsbon vara bara en målvakt och ska inte behöva ta ansvar för företagens skulder. Det tycker Per Nygren efter onsdagens rättegång i Hudiksvalls tingsrätt.

Annons

Ljusdalsbon söks av såväl Handelsbanken, som Skatteverket och en underleverantör för miljonskulder som uppstod när Lasse Isaksons och Per Nygrens gemensamma koncern försattes i konkurs i samband med grov trolöshet mot huvudman.

Vid onsdagens rättegång pekade en tidigare platschef vid Fredrikssons gräv och Linjebyggnad ut Per Nygren som huvudansvarig.

– I själva verksamheten hade jag en passiv roll. Jag anser att platschefen, Lasse Isaksson och jag tillsammans skall anses som de faktiska företrädarna för Fredrikssons Gräv och Linjebyggnad, skriver Per Nygren i en kommentar efter rättegången där han var kallad som vittne via videolänk.