Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärv går in i hetluften direkt

En förkylning stoppar Niklas Holm i premiären.

Det gör att Adam Jonsson i stället får chansen från start mot Piteå.

– Det blir häftigt för honom, säger tränaren Benny Dahlin.

Söderhamns FF försvarsuppsättning är inte helt komplett inför starten av division 2. Niklas Holm, Dennis Hoffman, Marcus Englund och Fredrik Stenberg har av olika skäl fått stanna hemma i Söderhamn.

Men som tur är för SFF finns det en hel del alternativ för tränaren Benny Dahlin att välja bland. En som kommer att göra seriedebut i SFF-tröjan är 22-årige Adam Jonsson – nyförvärvet från division 4-klubben Stugsund går in som ytterback.

Adam har aldrig spelat trean och får nu göra debut i tvåan. Men han gjort det bra på försäsongen och det blir häftig för honom, säger Benny Dahlin.

Det betyder att backlinjen med största sannolikhet ser ut så här: Björn Johansson, Emil Oremo, Jonas Garcia Persson och Adam Jonsson.

– Vi har spelat med lite olika ytterbackar, men det känns ändå bra. Senast mot Ljusne var kvalitén på försvarsspelet bättre än den varit tidigare, säger Emil Oremo.

Piteå har imponerat stort på försäsongen och Benny Dahlin vet vad som väntar när SFF ska ta sig an förra säsongens tabellsexa. SFF-tränaren är beredd på en anstormning från start.

– Det kommer säkert att komma ut frenetiskt på sin egen hemmaplan och försöka pressa oss över hela banan, säger han.

Vad vet du om Piteå

Det är ett riktigt bra lag som vill spela fotboll efter marken. Ett av få om jag har förstått det rätt i Norrlandstvåan. Vi måste göra en riktigt bra prestation om vi ska ta några poäng.

Vad blir nyckeln för att lyckas med det?

– Alla måste spela på sin yttersta nivå och jobba som ett lag. Vi vet var vi ska söka ytor när vi vinner bollen. Och gör vi det med kvalité ska vi kunna skapa målchanser med de spelare vi har i laget, säger Benny Dahlin.

Spelarna i SFF ser fram emot premiären. En av de mest laddade är nog lagkaptenen Emil Oremo:

– Det känns bara inspirerande. Man går mycket på adrenalin inför den första matchen. Vi har ett slagkraftigt lag helt klart och får vi bara i hop det kan vi slå alla lag. Men kvalitén är mycket högre än division 3. Det är en jätteskillnad, säger han.