Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyföretagare med bra idéer

Intresset att starta eget företag har ökat mest i Gävleborgs län, visar Bolagsverkets statistik. Nyföretagandet växer i Hudiksvall.

Annons

– Många Hudiksvallsbor har bra företagsidéer, säger Jonas Wiklander vd på Hudiksvalls Näringslivs AB (HNA). Arbetsförmedlingen, Almi och vi på HNA har utbildning för personer som vill starta egna företag. I samband med att man blivit friställd från jobbet har många tagit chansen att förverkliga sina företagsidéer.

På starta-eget kurserna får de blivande företagarna att som examensuppgift lägga upp sin egen affärsplan. Det är stort intresse att starta företag kring hushållsnära tjänster, friskvård och hantverksföretag är några.

Åke Ericsson, vd på Almi Gävleborg, tror också att det är de sämre tiderna och friställningarna som gjort att många i Gävleborg tagit chansen att förverkliga sina företagsidéer.

– Det viktigaste är att de ser att det finns behov av varan eller tjänsten ute på marknaden, säger Åke Ericsson. Något som jag märkt är att ungdomar har ett snabbare tänkande att starta eget. De ser sina tjänster på ett annat sätt än äldre. De unga är tekniktillvända och kan använda medierna, och har en starkare tilltro att de ska klara av sitt företa, kommer snabbare till skott och har en väldig energi.

Mer läsning

Annons