Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyfikna på nyheter

Rubrikerna och bilderna är viktigast för att vilja läsa en artikel. Det tycker några elever i årskurs sex på Kilberg. Denna vecka har de "Tidningen i Skolan" på schemat.

Det är måndag förmiddag och alla eleverna sitter och bläddrar i dagens Ljusnan. De har fått i uppdrag att välja ut en intressant artikel och en bra rubrik, men även något som de är missnöjda med.

- Det är synd om den här tjejen som tvingas sova på en madrass på golvet, säger Erica Söderqvist och pekar på artikeln "14-årig flicka tvingas under jorden".

Hon får medhåll av Oline Gantemar och Hilma Bolkéus.

- Det är rubrikerna och bilderna som avgör om man vill läsa mer. Texten är inte lika intressant om det inte är en bild till, tycker Oline Gantemar.

Hilma Bolkéus läser gärna handbollstexter och Erica Söderqvist föredrar fotbollstexter.

- Det är roligt att läsa om folk som man känner, som till exempel handbollsspelare i Arbrå, säger Hilma Bolkéus.

Sexorna på Kilbergsskolan brukar ofta prata på lektionstid om vad som händer ute i världen. Genom att vara med i Tidningen i Skolan hoppas läraren Kicki Larsson kunna locka med eleverna i nyhetsflödet.

Läs mer om Kilbergsskolan och elevernas vardag i tisdagens Ljusnan.