Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyckelroll för Jonsson i derbyt

Säsongens först hälsingederby.

Broberg mot Bollnäs på Hållåsen.

Och som vanligt med Daniel Jonsson i en nyckelroll inför kvällens match.

– Vi måste variera spelet och utnyttja vår fart, säger han.

Det är två lag som känner varandra väl från tidigare möten och mycket pekar på att varken Broberg eller Bollnäs kommer att bjuda på några större överraskningar i kvällens match.

– Det brukar vara täta och tuffa matcher där små grejor som exempelvis fasta situationer brukar avgöra, säger Daniel Jonsson.

Vad blir viktigt att tänka på mot Bollnäs?

– Att vi precis som mot Hammarby tar vara på de fasta situationerna och håller oss till matchplanen. Bollnäs är väldigt starka i försvaret och det gäller att vi inte går bort oss med för mycket folk eftersom de ställer om väldigt snabbt.

När det gäller det offensiva spelet kommer Daniel Jonsson, som inlett säsongen på allra bästa sätt, att få ta stort ansvar från sin position på högerhalven.

– Jag har en ganska fri roll som passar mig bra. Vi måste sätta fart på bollen och få många involverade så att vi inte blir så lättlästa. Samtidigt som vi måste variera spelet och utnyttja vår fart.